Poroholma

Kahtrinan Messi / Kuunari Kathrina

Rauman Poroholma - Purjelaiva M/Aux Kathrina

Kathrinan Messi sijaitsee purjelaiva M/Aux Kathrinan ruumassa.

Kathrina palaa kesäksi Rauman poroholmaan ravintolalaivaksi kesä-heinäkuuksi 2021. Aukioloajat sekä menut julkaistaan toukokuun aikana.

Kathrinan Messi on Poroholmassa kesällä ja Helsingissä talvikaudella. Purjehduskaudella alus on varattavissa yksityispurjehduksille.

AVOINNA
1.7.-1.8.
joka päivä 14-23
(Viimeiset tilaukset 22:00)

Menu
kathrina.fi/a-la-carte/

Pöytävaraukset 1-6 henkilöä:
kathrinanmessi.fi
Isommat pöytävaraukset ja lisätiedustelut:
P. +358 44 7331114 / S. myynti (at) kathrina.fi

Puosun kellari
Purjelaivasatama Rauma
Puosun kellari


Purjelaiva M/Aux Kathrina

M/Aux Kathrina on 1949 valmistunut, aito ja alkuperäinen kolmimastoinen, kuunarimallinen purjelaiva, joka on täydellisesti entisöity entisajanperinteitä kunnioittaen. Alus kuuluu Museoviraston perinnepurjelaivarekisteriin ja on Suomen suurin yksityinen ja toiminnassa oleva museopurjelaiva. Alus on matkustajaalus ja se on rekisteröity 60:lle matkustajalle.


M/Aux Kathrinan historiaa

Kathrina on poikkeuksellisen hyvin rakennettu 3-mastoinen kuunari: 31,75 m pitkä, 7,34 m leveä ja syväys lastattuna n. 2,5 m. Alus laskettiin vesille keväällä 1949.

M/aux Kathrinaa rakennettiin vuosina 1947-1949 Sarvisalossa, Pernajan kunnassa. Rakennusmestarina toimi laivanrakentaja Albin Gustafsson Porvoosta ja työnjohtajana Härkäpään kylästä kotoisin oleva Walter Forsell.
Arne Lindberg, Kathrinan ensimmäinen päällikkö, purjehti 3-4 hengen miehistöllä Itämerta Suomen, Ruotsin ja Tanskan välillä kuljettaen mm. kahvia, polkupyöriä, terästä, hiiltä, viljaa, puutavaraa ja kalkkia. Vuosina 1953-1971 Kathrina kuljetti n. 300 000 tonnia hiekkaa Suomen rakennusteollisuudelle.
1970-luvun alussa Kathrina myytiin Richard Thompson Coonille. Hän aloitti pitkäaikaisen ja perusteellisen kunnostustyön muuttaakseen sen lastilaivasta matkustaja-alukseksi. Työt tehtiin hiljalleen, ensin Sarvsalössä, sitten Sköldvikin telakalla, sen jälkeen Ruoholahdessa Helsingissä ja lopuksi kuivatelakalla Suomenlinnassa.
Juha Stillman osti Kathrinan 1993 ja jatkoi Johanna Paneliuksen kanssa jo muutaman vuoden pysähdyksissä ollutta projektia. Alus sai lopulta uudet kannet, perähytin, tankit, moottorit, sähköt, vesijärjestelmän, mastot, puomit jne. Kathrina päätettiin takiloida latvapurjekuunariksi. Kunnostuksesta tehtiin muutama TV- ja radio-ohjelma.

Laiva siirtyi vuonna 2012 useamman purjelaivan omistavalle RPR Groupille, mutta laivasta vastaa edelleen jokapaikanmatruusi Hugo Stillman, joka on viettänyt Kathrinan parissa suurimman osan elämästään.
Nyt jo yli 60-vuotias Kathrina on katsastettu matkustaja-alukseksi ja purjehduskauden aikana se tekee tilausristeilyjä. Laiva toimii Puosun Kellari ravintolana talvisin Helsingissä ja kesäkauden ajan Raumalla, Poroholman lomakeskuksessa.
Vuonna 2015 komea alus läpikävi mittavan remontin Suomenlinnan Viaporin telakalla, jonka yhteydessä laivasta on purettu entinen kabinetti sekä saunatilat. Niiden paikalla sijaitsee nyt huippukokkienkin vaatimukset täyttävä uusi keittiö.

Lue lisää Kathrinan kaupunkikohtaisilta sivuilta Helsinki tai Rauma.

Seuraa Kathrinan kuulumisia ja uutisia Facebookissa

Poroholman purjelaivasatama
Kuunari Raumalla

 

Kuunari merellä

Yksityisristeilyt

Alus on varattavissassa myös yksityskäyttöön purjehduksiin merelle tai juhliin laiturissa.

Alus miehistöineen on käytössä sovitun ajan ja purjehtii tilaajan toiveiden mukaan.
Tarjoilut saatavissa kauttamme tai ne voi tuoda myös itse.


Lisätiedot ja myynti:

www.kathrina.fi 

 

Ruori

Kuunari merellä